2015. július 10., péntek

Misztikus nők és Back to School- Lavena módra

Sziasztok Boszorkatanoncok!
Hamarosan a misztikus nők- karakterkidolgozás cikkel érkezem, de előtte gondoltam megosztom pár nappal ezelőtti felfedezéseimet, az én kis bosziimmal.
Lavena unta magát. Lavena jobbra nézett. Lavena meglátta a sulitáskáját. Lavenának eszébe jutott egy ötlet.
Igen, nekiálltam, és készítettem pár egyedi dolgot, így nem augusztusban kell majd kapkodnom.
Tudom, nem olyan rég még mindenki az évzárón ücsörgött, van aki a háta közepére kívánja a sulit, de mégis... valahogy eszembe jutott ez a három aprócska ötlet. Kérlek NE tüntessétek fel a cikk bármely részét, illetve a lent leírtakat bármilyen formában máshol. Köszönöm!
-füzetcímke
-füzetborító
-órarend



Füzetcímke
Szükségünk lesz egy PhotoShopra, és erre a linkre, plusz egy tájképre (google: landscape)
Első lépésben megnyitunk egy 500x240-es (majd később kicsinyítheted/nagyíthatod, én is fogom, csak úgy körülbelüli méretet adok meg) lapot. Szükségem lesz a linkben lévő PSD színek egyikére. Mondjuk a 45-ösre.
Tehát, a pirossal jelölt lakat, ha be van nyomva, akkor a színt nem tudjuk majd lehúzni, így akinek így néz ki, ahogy nekem, kattintson rá, majd a feketével keretezett képek közül valamelyikre, és húzzale a fehér alapra. Utána, a rózsaszínnel keretezettet is húzd le.
A képernyőnek valahogy így kell kinéznie. 

A narancssárgával bekeretezett eszközzel vegyünk fel egy tetszőleges színt a képről, majd a sárgával keretezett téglalap eszközzel készítsünk téglalapot, amit nagyítsunk ki, és forgassunk el jobbra. 
A végeredménynek valahogy így kell kinéznie. Most már csak a a landscapeünket kell megnyitnunk, amit kicsinyítünk, de még mindig nagyobb legyen, mint a négyzet. Most kattintsunk rá a jobb gombbal, és válasszuk ki a Vágómaszk létrehozását. Utána felső menüből a Kép->Korrekciók-> Fekete-fehér kombinációra klikkeljünk, és halványítsuk el tetszés szerint a landscapet.
Most már csak a landscapes négyzeten belülre nyomjunk feliratot és készen is volnánk! 
(Betűtípusok: Times New Roman és The Only Exception)


Órarend
Mérete: 1920x1200, szükséges hozzá egy nagy felbontású kép, és öt kisebb. Én Aura Kingdom témában fogom elkészíteni, úgy ahogy az első próbálkozásomat is. 
Az alapra megnyitom a képet, majd felveszek róla egy domináns színt, amivel az alapot fogom lefesteni. Ezután elhalványítom a nagy képet. 
A végeredmény valahogy így néz ki. Most a már az előző tutorialnál említett téglalap eszközre kattintok jobb gombbal, és kiválasztom az elipszis eszközt, majd készítek egy fehér kört. 
Csinálok egy új réteget, amit befestek a háttér egyik világosabb árnyalatára, majd létrehozok egy vágómaszkot. A shiftet nyomva tartva kijelölöm a kört és a világosabb színes réteget, és jobb klikk-> Rétegek egyesítése. 
Valami ilyesmit kell látnod  a képernyődön. Most készíts a körből még négyet. (jobb klikk->Réteg másolása) Helyezd el őket tetszőlegesen! (Én picit el is halványítom őket.)

Most az öt kisebb képet nyisd meg és pakold rá a körökre. nem baj ha kilógnak. Egyesítsd a köröket, majd hozz létre a képekből vágómaszkot! Ha véletlen ezután is átlógnak, csak radírozd le a zavaró részeket! 
Az órarend eddig ilyen érdekesen néz ki. Na de sebaj! A kis képeket halványíthatjuk, különben nemigen látszik majd az írásunk. Utána pedig az elipszis eszközt vonalra cseréljük! Húzzunk vonalat, ami az egész órarend szélességével büszkélkedjen, és közben a kis jelzőben 0,0 legyen. 
Ezt a vonalat a jobb klikk->Réteg Másolása dolgocskával sokszorozzuk és rakjuk be vágómaszknak mindegyiket. Rendezzük el őket, míg végül ilyesmit nem kapunk:
Most már csak egy szép betűtípussal írjuk fel a napok nevét, végül pedig díszítsük kedvünkre! 

Füzetborító
Végezetül pedig a füzetborító következik, amit A/5-ös méretben adok meg: 420x595. Szóval! 
A fehér alapra, mivel a jegyzetfüzetemhez készítem ezt, így két fejlécemet rakom. Az egyik széleit elmosom, így jobban egybe fognak olvadni. Most mindegyiknél Kép->Korrekciók->Fekete-fehér. 
A fehér alapot befestem feketére, majd egyesítem a réteget, és elhalványítom őket. 
Most még rakok rá pár kedvenc képet, amiket tetszőlegesen radírozok, de mindegyiket fekete-fehérré teszem. Ha halványítani akarom őket, akkor a fejléceimet a kép helyén kiradírozom. Így kapom ezt az alapot:

Emlékeztek még a füzetcímkére? Rakjátok rá, de ne fekete-fehérben, majd kattintsatok az alatta lévő rétegre. Most nyissátok meg a címkéhez használt PSD színt, húzzátok rá a borítóra és voilá! Figyelem! A címke alatt legyen a szín! 
Ennyi lett volna ez  a tutorial sorozat, remélem tetszett, és hagytok nyomot magatok után! 
























Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése